Οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός δοντιών

Η οδοντιατρική πρόληψη περιλαμβάνει την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και αποσκοπεί στην άμεση αποκατάσταση της στοματικής υγείας.
Οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός δοντιών

Συνήθως πρέπει να κάνετε οδοντιατρικό έλεγχο μία φορά κάθε έξι μήνες, όμως αυτό το μεσοδιάστημα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη συνολική στοματική σας υγεία. Η συνεργασία σας με τον οδοντίατρό σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε μαζί τη συχνότητα του ελέγχου.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός οδοντιατρικού ελέγχου;

Ένας τακτικός έλεγχος συνήθως χωρίζεται σε δύο διαφορετικά μέρη: τον κύριο έλεγχο των δοντιών και του στόματός σας και τη διαδικασία καθαρισμού. Ο οδοντίατρός σας θα ελέγξει κάθε μεμονωμένο δόντι για πιθανά σημάδια τερηδόνας ή βλάβες και θα τονίσει τα αρχικά στάδια τυχόν μελλοντικών προβλημάτων.

Μετά από έλεγχο των δοντιών ακολουθεί ο έλεγχος των ούλων. Το δεύτερο μέρος του οδοντιατρικού σας ελέγχου περιλαμβάνει έναν ενδελεχή καθαρισμό των δοντιών. Στην κλινική μας ο καθαρισμός των δοντιών είναι τριών σταδίων και γίνεται ανώδυνα με υπέρηχους, ξέστρα χειρός και πάστα στίλβωσης καθώς και με το εξειδικευμένο σύστημα EMS. Ο εκτιμώμενος χρόνος της διαδικασίας είναι περίπου 60 λεπτά.

Μοίρασέ το:

Κλείστε ραντεβού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προληπτικά Σφραγίσματα – Sealants

Πολλές φορές οι μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών φέρουν έντονη μορφολογία (έντονα βαθουλώματα, οπές και σχισμές) με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τροφές εκεί που δύσκολα απομακρύνονται κατα τη στοματική υγιεινή.

×