Προληπτικά Σφραγίσματα – Sealants

Πολλές φορές οι μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών φέρουν έντονη μορφολογία (έντονα βαθουλώματα, οπές και σχισμές) με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τροφές εκεί που δύσκολα απομακρύνονται κατα τη στοματική υγιεινή.
Προληπτικά Σφραγίσματα - Sealants

Πολλές φορές οι μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών φέρουν έντονη μορφολογία (έντονα βαθουλώματα, οπές και σχισμές) με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τροφές εκεί που δύσκολα απομακρύνονται κατά τη στοματική υγιεινή. Αυτό προκαλεί την παραγωγή οξέων και μικροβίων που επιφέρουν τον τερηδονισμό των δοντιών.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τα sealants.

Τα sealants είναι ένα λεπτό στρώμα υγρής ρητίνης που εφαρμόζουμε στις μασητικές επιφάνειες των γομφίων και προγομφίων (πιο σπάνια και στις γλωσσικές των προσθίων) το οποίο και φωτοπολυμερίζεται για να σκληρύνει. Εφαρμόζονται σε μόνιμα δόντια που δεν είναι τερηδονισμένα. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε δόντια με μικρές τερηδόνες αλλά συνήθως προτείνουμε κανονικό σφράγισμα.

Σε ποια ηλικία είναι πιο αποτελεσματικά?

Τα προληπτικά σφραγίσματα προλαμβάνουν τον τερηδονισμό των δοντιών στα μόνιμα δόντια των παιδιών και των εφήβων άρα όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα μια και μειώνουν τις πιθανότητες τερηδονισμού έως και 80%. Ωστόσο και οι ενήλικες είναι συχνά υποψήφιοι αν η μορφολογία των δοντιών τους το απαιτεί.

Μοίρασέ το:

Κλείστε ραντεβού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

×