Επένθετα – Ένθετα

Όταν ένα μεγάλο μέρος του δοντιού χάνεται λόγω τερηδόνας, κατάγματος ή άλλης αιτίας και η αποκατάσταση με απλό σφράγισμα δεν είναι δυνατή, η επιλογή ενθέτων ή επενθέτων, αποτελεί μια εξαιρετική λύση.
Επένθετα - Ένθετα

Όταν ένα μεγάλο μέρος του δοντιού χάνεται λόγω τερηδόνας, κατάγματος ή άλλης αιτίας, και η αποκατάσταση με απλό σφράγισμα δεν είναι δυνατή, η επιλογή ενθέτων ή επενθέτων, αποτελεί μια εξαιρετική συντηριτική σύγχρονη λύση που συγχρόνως σέβεται την πολύτιμη οδοντική ουσία που παραμένει επειδή δε γίνεται ολική κάλυψη του δοντιού παρά μόνο του φθαρμένου μερους του.

Τα ενθέτα μπορούν να κατασκευαστούν είτε από “λευκό” κεραμικό υλικό είτε από ειδική ενισχυμένη ρητίνη. Η κύρια διαφορά ανάμεσα στα επενθέτα και τα ένθετα είναι ότι τα επένθετα καλύπτουν και τη μασητική επιφάνεια του δοντιού, ενισχύοντας έτσι την αντοχή του.Κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και κατά τη συγκόλληση τους στο ιατρείο αποκτούν μεγάλη αντοχή και ανοχή.

Συζητείστε με τον οδοντίατρό σας αν η λύση των επενθέτων ειναι ιδανική για την περίπτωσή σας.

Μοίρασέ το:

Κλείστε ραντεβού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στεφάνες

Η στεφάνη αποτελεί μια μέθοδο αποκατάστασης δοντιών, ειδικά σχεδιασμένη για περιπτώσεις όπου τα δόντια έχουν χάσει σημαντικό μέρος της οδοντικής ουσίας, είτε λόγω κατάγματος, τερηδόνας ή εκτεταμένων φθορών ή απονευρωμένων δοντιών που έχουν χάσει τη ζωτικότητα τους και είναι επιρεπή σε κατάγμα.

×