Όψεις ρητίνης – Όψεις πορσελάνης

Ήρθε η ώρα να τελειοποιήσετε την εικόνα των δοντιών σας και να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο?
Όψεις ρητίνης - Όψεις πορσελάνης

Ήρθε η ώρα να τελειοποιήσετε την εικόνα των δοντιών σας και να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο?

Στην Αισθητική Οδοντιατρική, δύο από τις συνηθέστερες παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του χαμόγελου, είναι οι αποκαταστάσεις με Όψεις Πορσελάνης και με Όψεις Ρητίνης.Και οι δυο αυτοί μέθοδοι αποτελούν:

Ιδανική λύση για

  • Κλείσιμο διαστήματος μεταξύ των δοντιών.
  • Αποκατάσταση σπασμένων δοντιών.
  • Βελτίωση του σχήματος των δοντιών.
  • Βελτίωση του μεγέθους των δοντίων.
  • Βελτίωση του χρώματος των δοντιών.

ΟΙ Όψεις Πορσελάνης, είναι λεπτές ‘’φλούδες’’ από κεραμικό υλικό (σαν φακοί επαφής),που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Το αισθητικό τους αποτέλεσμα μπορεί να αποδοθεί άριστα και έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο καθώς το υλικό τους δε φθείρεται και δεν αποχρωματίζεται.

Οι όψεις πορσελάνης μοιάζουν απόλυτα με τα φυσικά δόντια τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. Επίσης είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερη παρέμβαση στα φυσικά σας δόντια. Στο ιατρείο μας η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού με διαφορά περίπου δέκα ημερών. Στο πρώτο προετοιμάζονται τα δόντια και γίνεται η λήψη αποτυπωμάτων και στο δεύτερο γίνεται η τοποθέτηση των όψεων που έχουν κατασκευαστεί σε ειδικό εργαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν μεγαλύτερο κόστος από αυτό των όψεων πορσελάνης και πρέπει να αντικατασταθούν σε περίπτωση που σπάσουν.

Όψεις ρητίνης - Όψεις πορσελάνης

Οι Όψεις Ρητίνης, ή bonding είναι λεπτές αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης που χτίζονται στη μπροστινή επιφάνεια των πρόσθιων δοντιών ή είναι προκατασκευασμένες από ρητίνη κι έχουν υποστεί επεξεργασία με laser, οπότε και συγκολλώνται σε αυτές. Αποσκοπούν στην άμεση βελτίωση του σχήματος, του χρώματος και του μεγέθους των δοντιών. Συνήθως απαιτείται ένα ραντεβού για την ολοκλήρωση της οδοντιατρικής πράξης καθώς και για την αποκατάσταση τους αν σπάσουν, για αυτό το λόγο  αποτελούν μια πιο οικονομίκη και σύντομη λύση.

Μοίρασέ το:

Κλείστε ραντεβού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στεφάνες

Η στεφάνη αποτελεί μια μέθοδο αποκατάστασης δοντιών, ειδικά σχεδιασμένη για περιπτώσεις όπου τα δόντια έχουν χάσει σημαντικό μέρος της οδοντικής ουσίας, είτε λόγω κατάγματος, τερηδόνας ή εκτεταμένων φθορών ή απονευρωμένων δοντιών που έχουν χάσει τη ζωτικότητα τους και είναι επιρεπή σε κατάγμα.

Επένθετα – Ένθετα

Όταν ένα μεγάλο μέρος του δοντιού χάνεται λόγω τερηδόνας, κατάγματος ή άλλης αιτίας και η αποκατάσταση με απλό σφράγισμα δεν είναι δυνατή, η επιλογή ενθέτων ή επενθέτων, αποτελεί μια εξαιρετική λύση.

×