Απαραίτητο το καθημερινό καθάρισμα της γλώσσας

Η ανάπτυξη των μικροβίων αρχίζει όταν αυτά «παγιδεύονται» μαζί με υπολείμματα τροφών ανάμεσα στις τριχοειδείς θηλές και στις σχισμές της επιφάνειας της γλώσσας.
Απαραίτητο το καθημερινό καθάρισμα της γλώσσας

Αν δεν απομακρύνονται τακτικά, ένα μικροβιακό επίχρισμα (όπως η οδοντική πλάκα) αρχίζει και δημιουργείται, με αποτέλεσμα την έντονη κακοσμία του στόματος, ακόμα και την αλλαγή στη γεύση μας.

Πως φροντίζουμε σωστά τη γλώσσα μας

Χρησιμοποιούμε ξέστρο καθαρισμού γλώσσας ή την κανονική μας οδοντόβουρτα,την οποία έχουμε φροντίσει να βρέξουμε πριν ώστε να είναι μαλακή.

  • Μετά το βούρτσισμα των δοντιών μας, αφήνουμε τον αφρό της οδοντόκρεμας πάνω στην οδοντόβουρτσα.
  • Τεντώνουμε προς τα έξω την γλώσσα μας.
  • Αρχίζουμε να βουρτσίζουμε με κινήσεις που πρέπει να έχουν κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω χωρίς να ασκούμε υπερβολική πίεση.
  • Εστιάζουμε στο κέντρο της γλώσσας μας όπου συσσωρεύονται περισσότερα μικρόβια.
  • Τέλος, ξεπλένουμε το στόμα μας με άφθονο νερό.

Σε άτομα που έχουν ευαίσθητο αντανακλαστικό εμέτου ο καθαρισμός της γλώσσας μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, αποφύγετε να βουρτσίσετε πολύ πίσω την γλώσσα σας.

Η ομάδα της Dentalias Dental Clinic είναι κοντά σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία σας και να δώσει λύση στο πρόβλημα σας.

Μοίρασέ το:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος χρόνος, νέο χαμόγελο, με τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής-Bonding

To Bonding ή όψεις ρητίνης είναι μια μορφή γλυπτικής χαμόγελου που επιτυγχάνεται με ένα υλικό, τη σύνθετη ρητίνη, που επιτρέπει σε ασθενείς με ατέλειες στα δόντια τους να αποκτήσουν ένα ελκυστικό χαμόγελο.

Βρουξισμός

Βρουξισμός-Ξυπνάτε συχνά με πονοκεφάλους ή πόνο στην κάτω γνάθο σας? Ίσως τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας

Ο βρουξισμός ή αλλιώς το ασυνείδητο τρίξιμο των δοντιών ,είναι συχνό φαινόμενο τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και δεν το συνειδητοποιούμε εύκολα έως ότου ο οδοντίατρος εντωπίσει τα συμπτώματα.

Κλείστε ραντεβού

×