Ουλίτιδα: Τα υγιή ούλα δεν πρέπει να είναι ευαίσθητα ούτε να αιμορραγούν

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε αίμα στα ούλα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια ή κάνετε νήμα, να γνωρίζετε πως δεν είναι φυσιολογικό ούτε υγιές.
Ουλίτιδα: Τα υγιή ούλα δεν πρέπει να είναι ευαίσθητα ούτε να αιμορραγούν

Η αιμορραγία είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης ‘’μάχης’’ που συμβαίνει στο στόμα, μια φλεγμονή που προκαλείται από βακτήρια που συσσωρεύονται γύρω από τα δόντια και τα ούλα και καλό θα ήταν να μη το αμελήσετε.

Τα υγιή ούλα δεν πρέπει να είναι ευαίσθητα ούτε να αιμορραγούν.

Εάν δεν βουρτσίζετε αρκετά τα δόντια ή δε κάνετε νήμα καθημερινά με το σωστό τρόπο, σχηματίζεται η οδοντική πλάκα.

Η οδοντική πλάκα είναι ένα κολλώδες επίχρισμα βακτηρίων που μεγαλώνει και συσσωρεύεται στις επιφάνειες των δοντιών, μέσα και κάτω από τη γραμμή των ούλων με αποτέλεσμα τη φλεγμονή τους, τη γνωστή σε όλους μας, «ουλίτιδα».

Όταν η πλάκα δεν αφαιρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκληραίνει και μετατρέπεται σε πέτρα που θα ερεθίσει περαιτέρω και θα “φουσκώσει” τα ούλα.

Το καθημερινό νήμα και το μεσοδόντιο βουρτσάκι είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Βοηθούν στην πρόληψη αυτής της φλεγμονής καθώς διαταράσσουν την ανάπτυξη των αποικιών πλάκας, αποτρέποντας τη ζημιά στα ούλα, τα δόντια, το περιοδόντιο και κατ’ επέκταση το οστό.

Οι περισσότεροι ασθενείς σταματούν να καθαρίζουν την περιοχή που αιμορραγεί από φόβο, ενώ θα πρέπει να ισχύει το αντίθετο.

Στο ιατρείο μας η θεραπεία της ουλίτιδας γίνεται ανώδυνα, σε δύο ραντεβού και σε συνδυασμό με συστηματική θεραπεία στο σπίτι.

Η ομάδα Dentalias Dental Clinic είναι κοντά σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία σας και να δώσει λύση στο πρόβλημα σας.

Μοίρασέ το:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος χρόνος, νέο χαμόγελο, με τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής-Bonding

To Bonding ή όψεις ρητίνης είναι μια μορφή γλυπτικής χαμόγελου που επιτυγχάνεται με ένα υλικό, τη σύνθετη ρητίνη, που επιτρέπει σε ασθενείς με ατέλειες στα δόντια τους να αποκτήσουν ένα ελκυστικό χαμόγελο.

Βρουξισμός

Βρουξισμός-Ξυπνάτε συχνά με πονοκεφάλους ή πόνο στην κάτω γνάθο σας? Ίσως τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας

Ο βρουξισμός ή αλλιώς το ασυνείδητο τρίξιμο των δοντιών ,είναι συχνό φαινόμενο τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και δεν το συνειδητοποιούμε εύκολα έως ότου ο οδοντίατρος εντωπίσει τα συμπτώματα.

Κλείστε ραντεβού

×