Θέλω να κάνω Tongue Piercing. Κινδυνεύω?

Το Tongue Piercing φαίνεται να είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, αλλά είναι πραγματικά ασφαλές;
Θέλω να κάνω Tongue Piercing. Κινδυνεύω?

Οι περισσότεροι από όσους έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα τους, το αφήνουν για καιρό γιατί αν το αφαιρέσουν θα κλείσει ο χώρος. Το πρόβλημα με το παραπάνω είναι πως υπάρχει μία συνεχής πίεση από το κόσμημα προς τα δόντια και το βλεννογόνο και αυτό δημιουργεί συχνά διάφορα προβλήματα.

Κινητικότητα στα δόντια

Τα δόντια μετακινούνται δημιουργώντας κενά μεταξύ τους. Σε αυτά παγιδεύονται τροφές που δύσκολα καθαρίζονται με αποτέλεσμα τη φλεγμόνη των ούλων.

Σπασίματα και κατάγματα

Είναι πολύ εύκολο να χτυπηθούν τα δόντια από το κόσμημα στη γλώσσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, του φαγητού και του ύπνου. Η συνεχής επαφή του piercing με αυτά, προκαλεί σπασίματα στο σμάλτο αφήνοντας την οδοντίνη εκτεθειμένη. Επίσης ένα δυνατό τυχαίο δάγκωμα του κοσμήματος μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα του δοντιού και κατ’ επέκταση στην απώλειά του.

Βακτηριακές λοιμώξεις και οίδημα

Ακόμα και χωρίς την ύπαρξη tongue piercing το στόμα αποτελεί μια κοιλότητα που φιλοξενεί εκατομμύρια βακτήρια. Το γεγονός αυτό την κάνει ιδανικό προορισμό για τη δημιουργία μόλυνσης. Με το τρύπημα της γλώσσας η πιθανότητα αυτή ενισχύεται, ειδικά κατά τις πρώτες ημέρες του, καθώς η συνεχής κίνηση της γλώσσας καθυστερεί τη διαδικασία της επούλωσης. Οι μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν μπορεί να είναι ήπιες ή σε μερικές περιπτώσεις σοβαρές και να επηρεάσουν ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Επίσης, το τρύπημα μπορεί να προκαλέσει και οίδημα της γλώσσας με συνέπεια τη δυσκολία της αναπνοής.

Φυσικά, υπάρχει πάντα κίνδυνος μόλυνσης από ιούς όπως η ηπατίτιδα Β ή C, ο οποίος σχετίζεται με το χώρο όπου θα γίνει το τρύπημα, όμως αυτό αποφεύγεται εύκολα επιλέγοντας το πιο αξιόπιστο μέρος για να το κάνετε ,αφού έχετε πρώτα βεβαιωθεί ότι ακολουθούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα αποστείρωσης και υγιεινής.

Η ομάδα της Dentalias Dental Clinic είναι κοντά σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία σας και να δώσει λύση στο πρόβλημα σας.

Μοίρασέ το:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος χρόνος, νέο χαμόγελο, με τη βοήθεια της αισθητικής οδοντιατρικής-Bonding

To Bonding ή όψεις ρητίνης είναι μια μορφή γλυπτικής χαμόγελου που επιτυγχάνεται με ένα υλικό, τη σύνθετη ρητίνη, που επιτρέπει σε ασθενείς με ατέλειες στα δόντια τους να αποκτήσουν ένα ελκυστικό χαμόγελο.

Βρουξισμός

Βρουξισμός-Ξυπνάτε συχνά με πονοκεφάλους ή πόνο στην κάτω γνάθο σας? Ίσως τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας

Ο βρουξισμός ή αλλιώς το ασυνείδητο τρίξιμο των δοντιών ,είναι συχνό φαινόμενο τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και δεν το συνειδητοποιούμε εύκολα έως ότου ο οδοντίατρος εντωπίσει τα συμπτώματα.

Κλείστε ραντεβού

×